Přihlaste svou jazzovou skladbu do soutěže v rámci Bohemia JazzFest 2021
15. března 2021

Přihlaste svou jazzovou skladbu do soutěže v rámci Bohemia JazzFest 2021

OSA ve spolupráci s Bohemia JazzFest letos už podvanácté vyhlašuje Soutěž o nejlepší jazzovou skladbu autora do 35 let.  Její výherce získá od OSA šek v hodnotě 40.000 Kč na svůj hudební rozvoj a novou tvorbu a také možnost představit vítěznou skladbu při slavnostním předávání v rámci festivalového večera na Staroměstském náměstí.

Jak se do soutěže zapojit

Přihlásit se můžete, pokud jste autor zastupovaný OSA a v průběhu roku 2021 oslavíte 35. narozeniny nebo jste mladší. V případě, že splňujete tyto dvě podmínky, stačí poslat zvukovou nahrávku a notový zápis na e-mail sarka.jancikova@osa.cz, a to nejpozději do 18. června.

Do soutěže lze přihlásit až dvě autorské skladby. Představte si, že se vaše skladba hraje na plném Staroměstském náměstí po boku nejlepších českých i světových jazzmanů. Zdá se vám to jako nesplnitelný sen? Díky naší soutěži se může stát skutečností 

Hvězdy českého jazzu v porotě

O vítězné skladbě rozhoduje odborná pětičlenná porota složená z předních českých jazzových autorů. Tradičně v ní zasedá zakladatel a ředitel festivalu Rudy Linka či skladatel a pianista Emil Viklický. Každoročně skladby hodnotí také vítěz minulého ročníku. V tomto roce bude součástí poroty Štěpánka Balcarová, která loni zvítězila se svojí skladbou Czereśnie.

Festival s nezaměnitelnou atmosférou

Bohemia JazzFest pořádá světoznámý jazzový kytarista Rudy Linka už od roku 2005a každoročně nabízí opravdu bohatý program. Jedná se dokonce o jeden z největších letních jazzových festivalů v Evropě. Díky partnerům je zcela zdarma a tradičně probíhá nejen v Praze na Staroměstském náměstí, ale i v Brně, Plzni, Domažlicích, Táboře a Liberci. Koncerty si tak poslechnete na nejkrásnějších českých náměstích, přičemž atmosféra bývá opravdu nádherná.