OSA podpořil skladatele a textaře dotčené zrušením hudebních vystoupení
19. března 2020

OSA podpořil skladatele a textaře dotčené zrušením hudebních vystoupení

Ochranný svaz autorský (OSA) v těchto dnech vyplatil z Fondu solidarity jednorázovou finanční výpomoc skladatelům a textařům, pro které jsou honoráře z koncertů významnou položkou v jejich rozpočtu. Vzhledem k opatřením vyplývajícím z boje s koronavirem a zákazem kulturních akcí chceme podpořit naše autory hudebních děl, kteří prakticky přes noc přišli o své “zaměstnání”. Kolektivní správa vždy stála na principech vzájemné solidarity mezi autory.

OSA chce dále poděkovat touto cestou všem lidem, kteří stojí v "první linii" v boji s koronavirem, ať už jde o zdravotní personál, hasiče, policisty, řidiče veřejné dopravy prodavače a všechny ostatní, kteří nemohou být doma v bezpečí. Stejně tak oceňujeme práci řady dobrovolníků a lidí, kteří ze solidarity jakýmkoli způsobem pomáhají ostatním. Velmi si vážíme jejich práce a dle vlastních možností chceme i my přispět ke zmírnění následků aktuální situace.

Věříme, že hudba, kterou jste pro lidi a fanoušky vytvořili, přispěje v těchto těžkých časech alespoň k malému zlepšení nálady ve společnosti. Přejeme všem pevné zdraví!

Roman Strejček, předseda představenstva OSA