OSA, INTERGRAM a další kolektivní správci budou kompenzovat část autorských odměn za hudbu a nabídnou možnost odložení plateb
13. dubna 2020

OSA, INTERGRAM a další kolektivní správci budou kompenzovat část autorských odměn za hudbu a nabídnou možnost odložení plateb

Vážení obchodní partneři,

chceme Vás, jakožto provozovatele gastro zařízení, služeb a hotelů, na které se vztahuje nařízení vlády o omezení provozu, ubezpečit, že za období, kdy jste museli mít své provozovny v tomto jarním období zavřené, autorské odměny platit nebudete. Pokud jste již autorské odměny uhradili i na toto období, bude Vám částka vrácena nebo započtena na příští rok.

Při uzavírání smluv jsme připraveni Vám kompenzovat nejen období, po které byly provozovny uzavřené, ale též přihlédneme k aktuálnímu vývoji situace. Zároveň Vám nabízíme možnost odložit platby o 90 dnů od stanového termínu splatnosti. Na tomto postupu jsme se shodli společně s Ludvíkem Bohmanem, ředitelem kolektivního správce INTERGRAM.

Chceme jménem OSA poděkovat touto cestou všem lidem, kteří stojí v „první linii“ v boji s koronavirem, ať už jde o zdravotní personál, hasiče, policisty, řidiče veřejné dopravy prodavače a všechny ostatní, kteří nemohou být doma v bezpečí. Děkujeme i Vám, kteří jste nouzově transformovali svojí dosavadní činnost v pomoc druhým například rozvozem jídel apod. Stejně tak oceňujeme práci řady dobrovolníků a lidí, kteří ze solidarity jakýmkoli způsobem pomáhají ostatním. Velmi si vážíme jejich práce a dle vlastních možností chceme i my přispět ke zmírnění následků aktuální situace.

Brzy na našich internetových stránkách www.osa.cz spustíme sekci „opatření COVID19“, kde naleznete bližší informace, jak postupovat při žádosti o odklad plateb,  vrácení peněz nebo započtení plateb na příští rok.

V případě potřeby využijte, prosím, Zákaznickou linku OSA, email: vp@osa.cz, tel.: 220 315 000, a to v době po-pá: 8:00 – 16:00. Věříme, že hudba autorů a interpretů, které zastupujeme, přispěje v těchto těžkých časech alespoň k malému zlepšení nálady ve společnosti. Přejeme všem pevné zdraví!

 

Luboš Andršt
předseda dozorčí rady OSA


Roman Strejček
předseda představenstva OSA