Zveme Vás na webinář  Novela autorského zákona aneb co všechno je ve hře?!
8. února 2021

Zveme Vás na webinář Novela autorského zákona aneb co všechno je ve hře?!

Zveme vás na webinář k chystané novele autorského zákona v rámci, kterého vám jasně a srozumitelně představíme plánované změny i potenciální hrozby. Buďte v obraze!

Nastane důležitý boj o práva autorů a umělců na půdě Parlamentu ČR v souvislosti s novelou autorského zákona. Znění, které připravilo Ministerstvo kultury, přináší implementaci dvou evropských směrnic do českého práva. První tzv. OnlineSatCab upravuje povinnosti vysílatelů poskytujících online vysílání nebo přenos vysílání.  Druhá směrnice o autorském právu na jednotném digitálním trhu má zajistit ochranu a licencování autorských práv na internetu a spravedlivou odměnu pro autory.

Zdánlivě formální věc bude velkou zkouškou úcty a respektu k duševnímu vlastnictví. Je totiž velmi pravděpodobné, že práva vás, autorů, budou čelit snaze o jejich okleštění, snížení nebo dokonce zrušení významné části autorských odměn za užití hudby ve veřejných prostorách jako jsou hospody, restaurace, kadeřnictví a obdobné provozovny služeb. Skutečně k tomu může dojít, pokud projdou chystané návrhy různých poslanců, kteří projednávání novely budou chtít zneužít ke svému zviditelnění!

 

Webinář je (především) určený: hudebním autorům a textařům, hudebním nakladatelům

Datum konání: středa 24. února 2021, od 13:00 do 15:00 hodin

Přednášející:                   

Roman Strejček, předseda představenstva OSA             

  1. Změny, které se mohou obrátit proti autorům – zjistíte vše o potenciálních hrozbách, které mohou být otevřeny v rámci projednávání novely.
  2. Změny, které přinesou lepší postavení autorů v internetovém prostředí – seznámíme vás s přínosem přijetí dvou směrnic EU, které mají zajistit ochranu a licencování autorských práv na internetu.

Způsob konání: videokonferenčně přes aplikaci Zoom.us, odkaz vám pošleme po registraci

Registrace:

  • zdarma, počet účastníků není omezen
  • V případě zájmu prosíme o potvrzení účasti na email: komunikace@osa.cz. nebo se registrujte přes přihlašovací formulář.

Máte na přednášejícího dotaz už nyní? Napište nám ho na email: komunikace@osa.cz nejpozději do 22. 2. do 15:00 a na webináři vám ho rádi zodpovíme.

Kontaktní osoba: Šárka Jančíková, M: +420 606 095 999, E: komunikace@osa.cz