Muzikanti muzikantům aneb Co je IntermeSOS.cz
2. dubna 2020

Muzikanti muzikantům aneb Co je IntermeSOS.cz

Nastalá situace a bezpečnostní opatření, mezi která patří i zákaz shromažďování, připravily o možnost vykonávat své povolání a podnikání zástupy produkčních, techniků a dalších kulturních profesionálů. Vlna trendu živých on-line přenosů koncertů pro prázdné sály a zkušebny sice pomůže nasytit kulturně hladové v domácí karanténě, avšak armádě dělníků kultury ušlé výnosy nenahradí.

Hudebník Vojta Kalina (Pipes and Pints, Fly High Booking) společně s firmou Shameless zareagovali na aktuální situaci a vládní opatření, kdy se celý kreativní průmysl ocitl přes noc takzvaně na dlažbě, a vytvořili projekt IntermeSOS.cz.

Platforma IntermeSOS.cz je určená pro lidi na volné noze z hudební, divadelní, filmové a dalších oblastí umělecké sféry s cílem zajistit jim jakoukoliv práci v této těžké době. Proto se spojilo hned několik subjektů, které se běžně podílí na organizaci hudebních eventů, a vytvořily on-line systém pro evidenci všech, kteří si „prázdniny“ dovolit nemohou a potřebují vzniklý prostor vyplnit prací. Databáze zaznamenává všemožné dovednosti a možnosti, kterými registrovaný disponuje – typy řidičského oprávnění, oprávnění manipulace s různými stroji, typ vozidla k dispozici, vybavenost cizími jazyky a další užitečné zkušenosti.

Jak se zapojit?

Učinit tak mohou všichni, kteří mají zájem o práci, a to velmi jednoduše vyplněním registračního formuláře přímo na webu https://intermesos.sinch.cz. Iniciativa IntermeSOS.cz je tu pro všechny lidi z kreativních profesí. Pro všechny, kdo nemají dostatečné finanční polštáře, i pro ty, kdo musí nahradit svou obživu něčím, co pokryje v současné době nevyhnutelné životní náklady a výdaje.

Iniciativa také vybízí firmy, které potřebují pracovní sílu, aby se připojily a projekt podpořily nabídkou pracovních aktivit.

V registru IntermeSOS.cz se v tuto chvíli nachází přes 5000 pracovníků, kteří mohou vykonávat práci takzvaně na fakturu jako řidiči, skladníci, kurýři, krizoví manažeři atd. Jsou připraveni pracovat v rozmezí od jednoho dne po několik měsíců. Počet dodávaných brigádníků se může flexibilně měnit dle potřeb dané služby. Při vytvoření větší pracovní skupiny platforma IntermeSOS.cz zajistí tzv. předáka, jenž se postará o své lidi, jejich průběžné doškolování i hladký průběh celé zakázky.

Více informací naleznete na https://intermesos.cz/ nebo ve videu, v němž Vojta Kalina, jeden ze zakladatelů, projekt představuje https://youtu.be/vcuIYEIuh30