Výzva EMX’s Mexican Trade Mission -  jedinečná šance vyrazit do Mexico City
27. ledna 2022

Výzva EMX’s Mexican Trade Mission - jedinečná šance vyrazit do Mexico City

Už jste slyšeli o EMX’s Mexican Trade Mission – výzvě pro 15 hudebních profesionálů z Evropy, kteří pracují na scéně elektronické hudby včetně všech jejích podžánrů – od elektroniky po techno, house apod. Program je určený především pro umělce (autory/producenty), hudební manažery, vydavatele, nakladatele nebo pro pořadatele festivalů.

Co je EMX?

Iniciativa EMX je 22měsíční projekt financovaný Evropskou komisí.  Je součástí podpory rozvoje hudebního průmyslu připravované MME (Music Moves Europe) a jeho hlavním cílem je posílit mezinárodní postavení hudebního sektoru EU a získat nové příležitosti pro export evropské hudby prostřednictvím výzkumu a inovativních pilotních akcí. The Mexican Trade Mission (TMTM) je jednou z těchto pilotních akcí.

Vybraní žadatelé získají cestovní stipendium ve výši 1 360 EUR na letenku, letištní transfery a ubytování v Mexico City.  (Místní cestování, jídlo, pití apod. si účastníci hradí sami.)

Termín MTMT: 23. – 29. května 2022

Termín pro podání přihlášky: 20. února 2022

 

A co vás čeká?

Setkání těch nejlepších kreativců a vizionářů na mexické a evropské scéně elektronické hudby. Během 7 dní budou mít účastníci příležitost strávit čas s místními profesionály hudebního průmyslu a společně budou hledat prostor pro vzájemnou a udržitelnou evropsko-mexickou spolupráci. Proběhnou meetingy 1:1, skupinové brainstormingy, společenské večeře a setkávání se zástupci místních společností hudebního průmyslu, majiteli velkých místních klubů a míst s dalšími mexickými hudebními profesionály. Uskuteční se spousta networkingových akcí k nalezení nových obchodních partnerů.

Mezi mexickými účastníky budou zástupci festivalů a hudebních akcí (např. Marvin Festival, MUTEK, NRMAL, FIMPRO), promotéři koncertů (např. Ocesa, Noise Lab), kluby elektronické hudby (např. Japan Club, Bar Oriente, Departamento), PR agentury, labely, vydavatelé a agenti synchronizace a také zástupci hudebních asociací (MMF Mexico, AMPROFON) apod.

 

Kompletní informace a přihlášku najdete zde.