Composer Summit přináší jedinečnou příležitost učit se od skladatelů hollywoodské filmové hudby
28. února 2022

Composer Summit přináší jedinečnou příležitost učit se od skladatelů hollywoodské filmové hudby

Ve dnech 23. – 26. dubna 2022 proběhne v Praze Composers Summit, na němž skladatelé hollywoodské filmové hudby osobně povedou speciální workshopy, lekce a přednášky. Dorazí držitel pěti cen EMMY Jeff Beal, majitelka Grammy Nancy Schwartz, autor hudby k filmům Noční můra v Elm Street nebo Spider-Man 3 Christopher Young, zakladatel Spitfire audio Christian Henson nebo autor hudby k oceňovanému filmu Šarlatán Antoni Komasa Lazarkiewicz. Akce vyvrcholí velkolepým koncertem filmové hudby orchestru PKF — Prague Philharmonia, který budou hollywoodští skladatelé osobně dirigovat.

Composers Summit je ojedinělou příležitostí pro všechny profesionály v oblasti audiovize a hudební skladatele. V průběhu čtyř dní nabídne na několika pražských lokacích sérii speciálních workshopů, přednášek, lekcí a debat se světově uznávanými skladateli. Tematicky se budou věnovat například hudební skladbě, hudební dramaturgii v audiovizi, aranžování, orchestrování, technikám natáčení, digitální produkci a jejím trendům, hudebním software a hardware, spolupráci skladatelů s filmovými režiséry a dalšími profesionály z audiovize.

„Jsme nadšení, že naše pozvání na Composers Summit do Prahy přijaly světové hvězdy hudby. Věříme, že domácím skladatelům, profesionálům v audiovizi a dalším hudebním nadšencům přinesou workshopy a diskuze s tak obrovskými jmény cenné zkušenosti a neopakovatelné zážitky,“ říká za pořádající společnost Soundsgate Alexandr Smutný.

O zkušenosti z praxe se podělí také zástupci domácí umělecké scény. Například držitel Českého lva a lídr vokálního souboru Skety Petr Wajsar, autor hudby k sérii videoher The House of Da Vinci 1 a 2 Tomáš ŽivorDominik SvobodaMatúš LuhovýZuzana Michlerová, David Hysek nebo Jiří Hradil.

Composers Summit za podpory OSA startuje v sobotu 23. dubna 2022 a potrvá do úterý 26. dubna 2022, kdy jej zakončí slavnostní koncert filmové hudby v Kongresovém centru s PKF — Prague Philharmonia. Na programu budou melodie k seriálovému hitu House of Cards, filmu Spider-Man 3 nebo Mimi šéf (The Boss Baby). V rámci koncertu proběhne také několik světových premiér a bude předána cena OSA za celoživotní dílo české skladatelské legendě hudby Eliu Cmíralovi, který taktéž přijal pozvání.

Více informací najdete na webových stránkách platformy Soundsgate, která je hlavním pořadatelem. Vstupenky jsou již v prodeji v sítí GoOut.

 

Předprodej vstupenek na závěrečný koncert: 

FB událost závěrečného koncertu: