Zveme Vás na webinář  Hudba na online platformách
8. dubna 2021

Zveme Vás na webinář Hudba na online platformách

Chcete se dozvědět, jak dneska funguje obchodní model pro autory hudby na internetu? Zajímá vás, jak OSA licencuje a následně vyplácí autorské odměny za užití vašich děl na YouTube, Spotify a jiných online službách a platformách? Patříte mezi kritiky obchodních modelů na YouTube a jiných službách? Zúčastněte se našeho dalšího webináře, který se zaměří na hudbu a autorská práva v prostředí internetu a sociálních sítích.

Schyluje se k důležité změně autorského zákona, která zřejmě proběhne až po volbách do Poslanecké sněmovny. Do českého práva je totiž nutné zahrnout evropskou směrnici o autorském právu na jednotném digitálním trhu, obsahující velmi diskutovaný čl. 17. Jak bude vypadat autorský zákon po letošních volbách, bude hodně záviset na tom, jaké politické strany se kvalifikují do Poslanecké sněmovny a ujmou se sestavování vlády.

Primárním cílem evropské směrnice je zajistit ochranu a licencování autorských práv na internetu a přimět on-line platformy typu YouTube, SoundCloud, Facebook či Ulož.to platit vám – autorům spravedlivou autorskou odměnu za užívání obsahu, který sami nevytvořili, ale přesto na něm vydělávají milionové částky. Důležité je, jak bude tato směrnice implementována do českého práva. Nesmíme tuto skutečnost podcenit!

 

Webinář je (především) určený: hudebním autorům a textařům, hudebním nakladatelům

Datum konání: čtvrtek 22. dubna 2021 od 13:00 do 14:30 hodin

Přednášející: Roman Strejček, předseda představenstva OSA             

  • Sdílení autorského obsahu internetovými giganty typu YouTube, Facebook, Spotify, Apple Music nebo českým Ulož.to
  • Streamované koncerty – jak je to s autorskými odměnami za streamované koncerty?
  • Doplňkové online služby k běžnému TV vysílání (simulcasting, VoD – Netlix, iVysílání) – jak je to s autorskými odměnami?
  • Proč se muzikantům a autorům zdají příjmy ze streamovacích služeb nízké a jak to případně řeší přijetí evropské směrnice o autorském právu na jednotném digitálním trhu do autorského zákona?
  • Jaké bude mít dopady přijetí evropské směrnice o autorském právu na jednotném digitálním trhu na koncového uživatele?
  • Jak OSA vyplácí autorské odměny z užití na internetu?

Způsob konání: videokonferenčně přes aplikaci Zoom.us, odkaz vám pošleme po registraci.

Registrace: zdarma, počet účastníků není omezen. V případě zájmu prosíme o potvrzení účasti přes přihlašovací formulář, nebo E: komunikace@osa.cz. Ukončení registrace 21. 4. 2021.

Máte na přednášejícího dotaz už nyní? Napište nám ho na email: komunikace@osa.cz nejpozději do 20. 4. 201 do 15:00 a na webináři vám ho rádi zodpovíme.

Kontaktní osoba: Šárka Jančíková, M: +420 606 095 999, E: komunikace@osa.cz