Podpořte dětské onkologické pacienty a přijďte na koncert
16. května 2019

Podpořte dětské onkologické pacienty a přijďte na koncert

Benefičních koncertů je bezpočet, ale jedna akce nad ostatními vyniká. Motol Motolice, festival na podporu dětských onkologických pacientů, patří k jaru v Praze už 13 let. A proč je podle nás unikátní? Především proto, že opravdu celé vstupné, které za akci zaplatíte, jde na podporu projektu 1000 statečných, tedy přímo na dětské onkologické a hematologické oddělení. Přečtěte si, koho a jak vlastně svou účastí podporujete a na co se během letošního ročníku Motol Motolice můžete těšit.

Bratři Ebeni, Emma Smetana, Epoque Quartet nebo En.dru - ti všichni letos na festivalu Motol Motolice vystoupí. Oproti minulým ročníkům se budou jednotlivé koncerty konat každý na jiném místě, což do projektu přinese svěží vítr. V minulých letech byl festival pořádán v Břevnovském klášteře a na pódiu se střídala plejáda nejlepších českých muzikantů. Nechyběly ani takové hvězdy jako Dan Bárta s J.A.R., BUTY nebo Thom Artway. Každoročně tak nejlepší čeští muzikanti společně s návštěvníky ukazují, že jim osud nemocných dětí není lhostejný. Díky sponzorům, k nimž patří tradičně i OSA, jde po celou dobu konání festivalu 100 % vstupného na dětskou onkologii a hematologii.

Přesněji řečeno jdou peníze na projekt 1000 statečných, který financuje optimalizující klinické studie v dětské onkologii a hematologii. Tyto studie u dětí významně pomáhají při léčbě nádorů a leukémie. Pomáhají snižovat následky chemoterapie a hledají cesty k uzdravení tam, kde klasická léčba nestačí. Festival Motol Motolice díky skvělým návštěvníkům věnuje každoročně projektu 1000 statečných nemalou částku. Také o něm zvyšuje povědomí, a rozšiřuje tak řady pravidelných dárců. Díky těmto financím dostane víc nemocných dětí šanci vyzkoušet léčbu, jejíž financování je jinak velmi nákladné.

Bohatý program pro dospělé i pro děti

Letošní program slibuje nevšední zážitky. Na největší pecku se můžete těšit už ve čtvrtek 16. května, kdy v Nové budově Národního muzea zahrají Bratři Ebeni. Ti z vás, kteří si v minulých ročnících oblíbili Motol Motolici v Břevnovském klášteře, se mohou v sobotu 18. května přijít se svými ratolestmi podívat na En.dru dětský den. V pondělí 20. května vás v kině Dlabačov ohromí svým sametovým hlasem Emma Smetana. A o den později pak vyvrcholí Motol Motolice koncertem Epoque Quartetu v nádherné budově Muzea české hudby.

Pro děti je každý rok připraven bohatý program. Letos se dokonce jedná o celý dětský den, během nějž se mohou děti vydovádět na skákacím hradu, vyblbnout na graffiti stěně nebo se naučit jezdit na kole s odborníkem na slovo vzatým. K tomu všemu bude připraveno loutkové divadlo Loutky bez hranic, sokolnická show, přednáška o žralocích nebo kuchařský kurz. Celý den vyvrcholí workshopem, kterým děti provede nejlepší český beat boxer En.dru. Tohle všechno vás čeká  již tuto sobotu v Břevnovském klášteře.

Přijďte se tedy podívat na vynikající muzikanty nebo s dětmi na dětský den, a přispějte tak na ty, kteří naši pomoc opravdu potřebují. A pokud zrovna máte jiný program, prostudujte si alespoň projekt 1000 statečných a popřemýšlejte, jestli se nemůžete zapojit.

motol_motolice.jpg