Představujeme knihu Příběhy písní 1919-1960

Kniha Příběhy písní přináší průřez nejoblíbenějších a nejvýraznějších písní období 1919 – 1960. Snaží se přiblížit tvůrce stěžejních hudebních děl jednotlivých dekád a příběhy jejich vzniku. Autoři Josef Vlček a Jaromír Havlík se v ní zabývají vývojem československé populární i klasické hudby od éry kabaretu a soudobého tradicionalismu až po nástup rock’n’rollu.

Poznejte příběhy skladeb jako Copak je to za vojáka, Ta naše písnička česká, Teskně hučí Niagara, Vínečko bílé, Ten umí to a ten zas tohle a mnohých dalších. Nahlédněte do tvorby autorů, jako byl Leoš Janáček, Petr Eben, Bohuslav Martinů, Miloslav Kabeláč a mnohých dalších.

Tato kniha vznikala k příležitosti 100. výročí, které OSA oslavil v roce 2019. K dostání v e-shopu www.albatrosmedia.cz nebo u knihkupců.

Účinkovali: Roman Strejček, předseda představenstva OSA Josef Vlček, hudební publicista, kritik, rozhlasový dramaturg a autor knihy

Výroba videa (střih, kamera): Pavel Brilla
Hudba: Pavel Brilla
Produkce videa: Šárka Chomoutová
Redakce textů: Petra Helikarová
Grafický design a sazba: Jiří Troskov (jitrodesign.com)
Editorky: Šárka Chomoutová Šárka Jančíková Kateřina Růžičková

Poděkování: Josefu Vlčkovi, Jaromíru Havlíkovi, Jiřímu Troskovovi, Petře Helikarové, Jiřímu Suchému, Jaromíru Vejvodovi, Národnímu muzeu, PopMuseu, ČTK, Národnímu divadlu

Vydalo nakladatelství CPress v Brně ve společnosti Albatros Media a. s. ve spolupráci s OSA.