Veletrh pro vás – pro autory! DEX!
11. prosince 2018

Veletrh pro vás – pro autory! DEX!

Když vymýšlíte hudební texty či skládáte nové písničky, máte rádi soukromí a klid. Občas ale ani úplné ticho a soustředění nepomáhá. Zkrátka nedokážete dát na papír vůbec nic a tóny vytoužené písničky se ne a ne dostavit. Zkuste jinou možnost: vyrazte do společnosti, mezi kreativní lidi, ze kterých inspirace jenom čiší.

Otevřené oči a pozorné uši vám určitě pomohou. Pokud ne, máme pro vás ještě lepší tip – dvoudenní hudební veletrh DEX v maďarské Budapešti, který je na programu 18.–19. února. A zeptejte se sami – kde jinde si rozšířit obzory než mezi „svými“? Stovky hudebníků, textařů a producentů na jednom místě a v relativně dojezdové vzdálenosti. Neváhejte, kde jinde byste jinak hledali tak vysokou koncentraci hudebního talentu?

„Věříme, že úspěch skladatelů vychází z propojení různých talentů. Ve střední Evropě jich máme opravdu hodně, a i proto organizujeme druhý ročník hudebního veletrhu DEX. Účastníci akce dostanou maximální příležitost načerpat inspiraci od ostatních,“ říká projektová manažerka festivalu Réka Bodnár.

Coby návštěvník si budete moci vybrat z desítek druhů hudebních přednášek. V rámci nabitých workshopů si vyzkoušíte věci, o kterých jste do té doby možná neměli ani ponětí. Co se třeba přiučit trochu „skládání písniček na vašem smartphonu“ se světoznámou textařkou a hudební producentkou Ebonie Smith? Nebo si raději necháte poradit od zkušené americké textařky a vokalistky Courtney Harrell? Tahle profesionálka z Los Angeles má vždy v rukávu plno rad, jak dát dohromady kvalitní slova k písni. Její přednáška v rozsáhlé místní knihovně bude určitě patřit k tomu nejzajímavějšímu z celé akce.  

Atraktivní program bude probíhat jak v samotné koncertní hale, tak přímo v nahrávacím studiu či „debatním kroužku“. Během workshopů přitom nebudete jen pouhým posluchačem. Prostoru na vaše názory, dotazy a zkušenosti bude dost. Neváhejte, nebojte se a zapojte se. Vaše aktivita udělá den lepší vámi ostatním zúčastněným.  

Interpreti z celé Evropy

Rozsáhlou zahraniční scénu bude zastupovat třeba i textař Will Simms. Rodák z Londýna a vítěz několika světových cen přislíbil svou účast a měl by být je jednou z hlavních tváří veletrhu. 

Neméně zajímavým jménem je Johnny K. Palmer. Rodák z Budapešti se ve světové hudbě pohybuje už deset let. Palmer kromě úspěchu na pódiu píše texty pro řadu známých tváří hudební scény. 

Dalšími producenty, textaři a hudebníky, kteří na festivalu nebudou chybět, jsou domácí hvězdy Krisztián Szakos, Apey & the Pea, Csaba Faltay a řada dalších. 

Lístky na únorový veletrh jsou v prodeji už od letních měsíců. Do 21. prosince 2018 je můžete na oficiálních stránkách http://expo.dalszerzo.hu/ pořídit za zvýhodněnou cenu. V budapešťském hudebním centru, kde se veletrh třetí únorový víkend koná, je přednášková hala, která pojme až tři sta posluchačů. A tam byste opravdu neměli chybět.